Intézményünkben a téli időszakban kiemelten ügyelünk arra, hogy a már meglévő madáretetőink mindig fel legyenek töltve eleséggel. Több fára is helyeztünk ki etetőket már évekkel ezelőtt. A Zöld Kapocs Környezeti Nevelés munkatervét alapul véve januárban a kommunális hulladék témakörét dolgoztuk fel.
A hónap anyaga madáretető készítése volt. Tanulóink számára, így egy már ismert és szép feladatot tűztünk ki célul. Lehetőségünk volt még plakát készítésére a szlektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Diákjaink felidézhetik és megismerkednek a téli madáretetés fontosságával, megtanulják, mivel lehet és mivel nem szabad etetni a nálunk telelő madarakat. Minden osztály, csoport lelkesen fogott neki a feladatnak. Felújították a már meglévő madáretetőket és szebbnél szebb új etetők is készültek, melyek iskolánk díszeivé váltak.
Fontosnak tartjuk intézményünkben a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát is. Lelkes kis csoportjaink plakátokat is készítettek, hogy felhívják a figyelmet környezetünk megóvására, tisztaságára.