2024. április 19-én rendezték Szegeden a 33. Weöres Sándor Drámajátszó Fesztivált, melyen ismételten részt vett iskolánk színjátszó szakköre. Móra Ferenc A szánkó c. elbeszélést adta elő a 12 főből álló csoportunk. Már az I. félévben felkészültek a darab előadására, melyet karácsonykor többször is bemutattak. Azóta átdolgozásra kerültek bizonyos jelenetek, továbbá kevesebb eszközzel, jelmezzel, kellékkel dolgoztak, igyekeztek minden történést saját maguk bemutatni testmozdulatokkal (pl. hópihék hullása, szél fújása, tűz lobogása, fejsze csattogása). Így a színpadi játék nagyobb teret kapott.

Színjátszóink már nagyon rutinosan mozogtak az Agóra színpadán, s a sok gyakorlásnak is meglett az eredménye, mert mindenki a maximumot hozta ki magából, igazi színházi élményt adva a nézőknek és a zsűrinek.

A szereplés után még volt lehetőségünk néhány színpadi csoport produkcióját megtekinteni, melyet nagy érdeklődéssel figyeltek színjátszóink. 14 fellépő csoport indult a megmérettetésen, gimnazisták, felső és alsó tagozatos általános iskolai színjátszó csoportok, osztályok. Öröm volt látni a rendkívül magas színvonalú előadásokat, melyek között a klasszikus művek feldolgozásai mellett helyet kaptak kevésbé közismert, különleges, sőt igen komoly mondandót közvetítő darabok is. Nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a színvonalas szakmai rendezvénynek, melynek eredménye bronz minősítés lett és egy különdíj a „Színpadi bátorságért”.