Intézményünkben 2024. február 19.-én Tanítás nélküli munkanap keretein belül, Módszertani napon vehetett részt iskolánk nevelőtestülete.
A nap elején megtekinthettünk két tankönyvbemutató előadást, melyet az intézményből négy gyógypedagógus írt.
A készségfejlesztő iskola 11., 12. évfolyama számára íródott kisegítő takarító és udvaros tankönyvek szerzői: Tóth Dorottya és Simon Emese gyógypedagógusok. Az árufeltöltő tankönyv szerzői: Balogh Ildikó és Kaluz Vivien gyógypedagógusok.
A napot eszközbemutatóval folytattuk. A nevelőtestület minden tagja bemutathatta az olvasás-írás előkészítéséhez használt saját készítésű eszközeit.
Sok ötletet meríthettünk egymástól a délelőtt során.

Az eszközbemutató után szétvált a nevelőtestület munkaközösségekre:
Az előkészítő munkaközösségben a pervazív fejlődési zavarral, súlyos fogyatékossággal élő, speciálisan nem beszélő gyermekekre
kifejlesztett „Kézzelfogható tanulás az iskolában” elnevezésű felmérő eszköz bemutatása, megismerése volt a belső szakmai tudásátadás témája Vargáné Bondár Bernadett gyógypedagógus által.
Az általános iskolai munkaközösség tagjai Csabai Orsolya és Tóthné Szlovenszki Orsolya gyógypedagógus kollégák koordinálásával egységesítették
és véglegesítették az intézményben használt fonomimikai jeleket, betűhívóképeket.

A készségfejlesztő iskolai munkaközösség Zubánics Mária szakoktató, okleveles népi kézműves, népi játék és kismesterségek oktatója belső szakmai tudásátadásán vett részt varrás témában.
Összefoglalva elmondható, hogy egy nagyon tartalmas napot tudhatunk magunk mögött. Jó volt egymástól tanulni.