2024. június 13-án a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár Hódmezővásárhelyen nyílt napot tartott. Az ígéretes programok és a katonai környezetbe való betekintés lehetősége mindenkit magával ragadott, így intézményünk több osztálya is érdeklődéssel és izgalommal várta az eseményt.

A honvédség nyílt napja lehetőséget adott tanulóinknak, hogy közelebbről megismerjék a katonai életet és felfedezzék a katonaság világát. Számos érdekes tevékenység, program várt a gyerekekre, amelyek közül az egyik legizgalmasabb a különböző fegyverek kipróbálása volt. Ez a tapasztalat segített nekik megérteni a fegyverek veszélyeit.

Nem csak a fegyverek iránt érdeklődő tanulóknak nyújtott élményt a nap, hanem a járművek szerelmeseinek is. Beülhettek különböző katonai járművekbe, izgatottan próbálgatták  a vezetői szerepet lánctalpasok, harckocsik, páncélozott járművek, sőt még rendőrautó és tűzoltóautó kormánya mögé ülve is.

A honvédség munkatársai fekete, zöld és barna álcafestékkel varázsolták katonákká a gyerekeket.

A fegyvereken és a járműveken kívül megtekinthették a helyőrségi zenekar műsorát. Ügyességi akadálypályákon is kipróbálhatták magukat. Felpróbálhattak katonasági és
rendőrségi kiegészítőket, mellényeket, sisakot, pajzsot.

A gyerekek csodálatos időt töltöttek el a katonai környezetben, ahol megismerhették a katonai élet fontosságát.