Intézményünkben 10. alkalommal rendeztük meg a pénzügyi és vállalkozási ismeretek hetét. Így, e tanévben jubileumi alkalomnak számított.

Ezen rendezvény országos témahét. Ami azt jelenti, hogy egyidejűleg minden iskolába járó gyerek a saját képességeinek, életkorának megfelelően végez gyakorlati és elméleti feladatokat a pénz használatának témakörében. Ezzel hozzásegítve Őt, hogy az iskolán kívüli, mindennapi életvitele megkönnyítésében. Az óvodások/ kisiskolások: kincskeresés és mesés feladatok segítségével kaptak betekintést, míg a nagyobbak vásárolni indultak, ismerkedtek a fém- papírpénz és a bankkártya használatával. Megértették a hitel fogalmát.

Prezentáció segítségével széles körű ismereteket kaptak a pénzhasználatról, gyakorlati feladatokat végeztek és online formában dolgoztak.
Majd a hét utolsó napján kiállították az osztályszinten elkészített egyedi Kozmutza krajcárt vagy pengőt. Sok szép munka született. Zárásként megnézték kivetítő segítségével hogyan, mivel telt más osztályok napja a PÉNZ7 jegyében.

Tartalmas és aktív hetet tudhatunk magunk mögött!