Bázisintézményi bemutató 2023

2023. március 28-án délután 14.00 órai kezdettel bázisintézményi bemutatón vehettek részt az érdeklődő pedagógusok, gyógypedagógus kollégák. A bemutatón „jó gyakorlatként”, az intézményünkben immár több mint 20 éve működő színkottás zenekar munkájával, a munkához használt módszerekkel ismerkedhettek meg a résztvevők. A diaképekkel tarkított előadáson szó esett a legáltalánosabban elterjedt színkottás zeneoktatási módszer, az ULWILA alapjairól. Ezt követően részletesen kifejtésre került az a Jeanette Barentsen holland gyógypedagógus által kidolgozott kottaírási-olvasási rendszer, amelyet intézményünkben használunk.

Az előadást rövid kis bemutató követte, melyben a MiEgyMás együttes három dallamfűzést adott elő a vendégeknek. A három zenei összeállítás a következő volt: Gyermekdalok, megzenésített Weöres-versek, Dixie-mix.
A kis zenekar produkcióját nagy siker kísérte a résztvevő kollégák részéről. A családias, jó hangulatú bemutató végén még ráadás számra is futotta: a „Nézését, meg a járását” kellő humorral fűszerezte a programot.

A rendezvény utolsó pontjaként lehetőség nyílt a konzultációra, a felmerült kérdések megválaszolására.

Az Intézményünk számára fontos, hogy minél többen megismerhessék az itt folyó munkát. Azt gondolom, hogy büszkeséggel mutathattuk be a szakkör tevékenységét, és talán némi segítséget is nyújthattunk a szakmai kérdésekben.