Nagy örömmel értesültünk a lehetőségről, hogy a Soroptimist Klub 2023. március 9-én ismét megrendezi szokásos, immár hagyományosnak is mondható farsangi rendezvényét, melyet egykor a kistérség értelmi akadályozottsággal élő fiataljai számára hívtak életre.

Külön öröm volt számunkra, hogy iskolánk művészeti csoportjai (Néptánc szakkör, Mi-Egy-Más zenekar, Ő-Szín-Te színjátszó csoport) újra részt vehettek ezen a rendezvényen. A programnak idén is a Petőfi-telepi Művelődési Központ adott helyet. Néptáncosaink – kicsik és nagyok – egy látványos, fergeteges bemutatóval készültek, s arattak osztatlan sikert. Színkottás zenekarunk dixieland stílusú, sajátos hangszerelésű dalokkal lepték meg a közönséget, mely szintén vastapsot kapott. Színjátszóink pedig a három legvidámabb jelenetet adták elő készülő műsorukból, melynek a Suli-buli címet adták. Fáradozásuk jutalmául még ráadást is követelt tőlük a lelkes közönség!

A rendezvényre már évek óta rendszeresen járunk, így diákjaink nagyon sok régi ismerőssel, iskolánk ma már felnőtt intézménybe járó volt diákjaival találkozhattak. Legtöbbük számára már jól ismert a környezet is, a farsang menete. A szereplő csoportok produkciói után élőzenét hallgattunk – Bedő Gábor tanár úr virtuóz xilofonmuzsikáját zongora és klarinét kísérte, majd közös mulatozás, diszkó zárta a bulit. A vendéglátás is szívélyes volt, hiszen finom édes és sós sütikkel kínáltak meg bennünket. A kényelmes utazást hálásan köszönjük a HódTrans-nak, mely cég felajánlása nélkül nem, vagy csak sokkal nehezebb feltételek mellett valósulhatott meg ez az örömteli program.