2023. november 10-én iskolánk nyolcadik osztályos tanulói ellátogattak a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol a Csodaláda című műsor elhozta nekik a karácsonyi készülődés csodáját. A kirándulás a Lázár Ervin Program keretein belül valósult meg, a tanulók több másik iskola lelkes diákjaival utaztak együtt egy buszon.

„A Fővárosi Nagycirkusz cirkuszi csodaládája is megannyi titkot rejteget, világhírű, fesztiváldíjas műsorszámok repítik el a közönséget egy olyan varázslatos világba, amelyben a béke, az egyensúly, a játékosság, a bizalom, s nem utolsó sorban a humor éppúgy megjelenik, mint a lehetetlen feletti győzelem, az emberi teljesítőképesség határain túli diadal.”

Az előadás során a gyerekek szemtanúi lehettek például a jojóvilágbajnok japán művész bemutatójának, az orosz magasdrót-produkciónak vagy az etióp testvérpár szédületes duplaszaltóinak, a karácsonyi készülűdés hangulatát idéző fények és zenék kíséretében. Tetszésüknek hangos tapssal, és széles mosollyal adták jelét.

A kiránduláson a tanulók hatalmas élménnyel gazdagodtak, örömmel meséltek élményekről az előadást követő tanítási napon.