Állatvédelmi témahét intézményünkben

2024. szeptember 30 és október 4 között szerveztük meg intézményünkben az Állatvédelmi témahetet. Az Állatok világnapja alkalmából egy országos szervezésű két hetes projekthez csatlakozott iskolánk, melynek fő témája az állatvédelem és a felelős állattartás volt. Tanulóink játékos feladatokkal, videókkal és interaktív programokkal tájékozódhattak és szerezhettek tudást, élményeket arról, hogyan kell helyesen bánni az állatokkal, hogyan kell róluk gondoskodni és viszonzásul milyen nagy kedvességet kaphatnak tőlük.

A gyerekek lelkesek és nyitottak voltak a feladatokra. Különösen nagy örömmel töltötte el őket a két meglepetés program, melynek keretén belül két rendőrkutya látogatott el intézményünkbe gazdáikkal együtt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyái közül, Démon és Kira. Ezúton is hálásan köszönjük, hogy elfogadták felkérésünket és színvonalas bemutatóval lehetőséget adtak tanulóinknak, hogy betekintsenek a rendőrkutyák életébe.

Továbbá a projekthetet színesebbé tette még egy terápiás kutya látogatása is iskolánkba. Szokolné Igaz Enikő és kutyája, Mike a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány képviseletében szereztek örömet tanulóinknak egy játékos és interaktív foglalkozással. Köszönjük munkájukat!

Az Állatvédelmi témahét keretén belül állateledel gyűjtést is szerveztünk a hódmezővásárhelyi Igéző Állatvédő Egyesület számára. A gyerekek, a szülők és a dolgozók bevonásával jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze, melyet szívesen fogadtak a gazdára váró állatok.

Az állatvédelmi témahét szervezője: Juhász Melitta gyógypedagógus

Köszönjük szépen a munkáját!